Sunday, December 30, 2007

Oliebollenloop



De laatste loopdag van het jaar bij de NSL! Verleden jaar had Kees Zoutendijk met succes een oliebollenloop georganiseerd, dit jaar werden alle groepen en ook de wandelaars uitgenodigd.
Peter van Denzen verzorgt het inlopen en de warming-up, terwijl Kees en Ton de zes zakken met oliebollen verstoppen in het gebied tussen de fietspaden. Van lopen komt niet veel want bij elke gevonden zak moet er gegeten worden.Ik moet er niet aan denken, 's morgens vroeg een koude vette bol met poedersuiker, maar zoals de foto's laten zien hebben anderen daar minder moeite mee. Na drie zakken kon het niet uitblijven. Het beest in Ben komt weer los. Kom op, we hangen de zak in de boom. Een hoge denneboom met nauwelijks zijtakken is de klos. Ben probeert zoals vroeger langs de stam omhoog te klimmen maar zoveel ouder en zwaarder lukt dat niet meer.
Chris en Aad helpen hem. Het gaat niet makkelijk maar uiteindelijk hangt de zak drie meter boven de grond. Alles wordt digitaal vastgelegd. Ook William, gisteren net 50 geworden wil met zijn batch op de foto. Als bewijs dat hij na zijn gezellige feestje toch vroeg uit de veren is om hard te lopen.
Dan weer verder om de overige zakken te zoeken. De laatste wordt niet gevonden, want die is inmiddels meegenomen naar het Florisdal. Daar wacht ons koffie, thee en ja hoor de overgebleven oliebollen.
Ondanks de grote opkomst zijn er nog veel bollen over. Daar is rekening mee gehouden want er zijn extra zakjes om bollen mee naar huis te nemen. Ik bak ze morgen zelf. Met extra rozijnen!

No comments: